26.11.2006

Gjennom Lysmuren

...en merkelig bok som jeg har etter min mor. den er skrevet av Bente Muller. den er et kosmogram, og hva er nå det?

iallefall. boken er rar. jeg skjønner ingenting av den faktisk. på baksiden står det om den:

"Boken er skrevet gjennom meg - ikke av meg. Den er et resultat av en serie paranormale forelesninger gitt av en uidentifisert bevissthet med adgang til skjult kosmisk viten. "

herregud tenker jeg. finnes det noen andre i dette landet som faktisk har denne boken?

jeg spør. har du den?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Yepp

Det er en fantastisk bok, og man må lese den mange ganger

Her er hva avisene skrev

Skrevet om Bente Mullers første bok "Gjennom lysmuren"

Glem aldri denne!
Av svært mange grunner er dette årets merkeligste bok. Av enda flere grunner vil de fleste bare forstå den stykkevis og delt. Av de fleste og minst aktverdige grunner vil den foreløpig bli blankt avvist. Nettopp derfor bør ingen glemme den. Elling Tjønneland, Telen

Fantastisk bok
Bokens innhold har en bredde og en dybde som det er umulig å yte rettferdighet i en bokomtale.
Man er ikke ferdig med boken selv etter tredje gangs lesning.
Birger Nesholen, Hamar Dagblad

Det er ikke hver dag en kvinne kommer ruslende inn på et forlag med lovens nyskrevne tavler.
Sissel Lange-Nielsen, Aftenposten


En omtale av hennes siste bok

EROSTEORIEN

en bokomtale av Astrid Strømme

Bente Müller har skrevet en ny, vakker, poetisk og kraftfull bok. Atter prøver hun å gjøre oss oppmerksom på at den dominerende måte å tenke på er knyttet til matematikken som tankeleder.

I et nøtteskall dreier boken seg om et oppgjør med den mekaniske tenkemåten, pluss at den viser til en skjult, åndelig, potent kraft vi må gripe fatt i.

Kampen for det nye, det levende samfunn, kjærlighetens rike, foregår i menneskehjernen, en desperat kamp for å finne en løsning. Legevitenskapen diagnostiserer krisetilstanden som en sykdom, og den behandles med tankesløvende medikamenter. Men denne reaksjonen setter den biologiske hjernen ute av stand til å løse det avanserte logiske problemet den arbeider med. Den kollektive krisen er livsviktig, og må ikke deserteres. Individene må gå inn i de plagsomme følelsene som trenger på, og begynne å sette ord på dem.

Utfordringen fra Bente Müller rettes til kvinnen. Mannshjernen er for matematisk preget og dermed blokkert fra å utføre oppgaven. Det er hun som må løse den biologiske hjernens logiske dilemma, overlevere utviklingen av universets informasjonssystem og sørge for at prosessen ikke ender i krybbedød og går tapt i det naturlige forsvarets grav.

Hele boken til Bente Müller bryter med det konvensjonelle. Det gjør den fordi den i sin oppbygging er helt ulik en vanlig bok. Boken er krydret med dikt og brev som bidrar til å anskueliggjøre det hun har på hjertet.

Stoffet hun behandler er krevende. Mange vil nok synes det er uforståelig, men det er ingen grunn til å fortvile. Som med alt annet arbeid, nytter det å gi seg tid til å trenge inn i stoffet.

EROSTEORIEN
Bente Müller
Cappelen G. Dreyer 2000.

Anonym sa...

JA, jeg har lest den, gang på gang. Et enestående arbeid (som er alt annet enn et arbeid) innen verdenslitteraturen - Elling Tjønneland slo spikeren på hodet! Denne boka redder jeg ut av huset ved brann.

Marie Rørvik sa...

For ein forfattar!
Oppfølgjaren "Jomfruprøven" gir no meir meining til meg enn den fasinerande "Gjennom lysmuren". I den anar eg eit stort budskap. I Jomfuprøven kjem eg litt nærmare mysteriet eksistens...

Stian M. Eriksen sa...

Bente Müller var en av de "store, nye selvhjelpsguruene" på 80-tallet, og oppnådde ganske stor suksess med dem.
På slutten av 60-tallet var Bente artist. Hun het Bente Aaseth og ga ut en god del plater som holdt høy kvalitet, men som kanskje ikke husker av så mange i dag: "Vinden kommer østfra, vinden kommer vestfra", "Når gyldent løv blir grønt i gjen", den norske versjonen av "Those were the days", kalt "Ja, det var tider" og "Shake". Sistnevnte låt sang Bente i den norske Melodi Grand Prix finalen i 1967. Bente var knadidat til MGP i gjen i 1981, da "Lille Mann" var et av de potensielle bidragene.
Begge disse finnes det klipp av på YouTube og i NRK´s TV-arkiv.
Hilsen Stian M. Eriksen, musikkblogger
(www.stianeriksen.com)